Klantenservice

Retour

Je hebt de mogelijkheid om je producten binnen een bepaald zichttermijn retour te sturen. 

Op deze pagina lees je hoe dit in zijn werk gaat. 

hello banner background image

Hoe kan ik mijn bestelling retour sturen?

We leggen het stap voor stap voor je uit.

14 dagen voor aangeven retour

 • Je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. 

 • Om gebruik te maken van dit recht willen wij je vragen jouw retour aan te melden via ons online retourformulier. Je kunt dit ook aangeven via en andere ondubbelzinnige verklaring.

 • Na de periode van 14 dagen is het niet mogelijk om je aankoop zonder reden te annuleren. Neem contact met de klantenservice op voor eventuele mogelijkheden.

Ga naar het retourformulier ›

14 dagen voor retour sturen

 • Na annulering heb je nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. 

 • Stuur het product dan met alle geleverde toebehoren en -indien redelijkerwijze mogelijk- in de originele staat en verpakking retour aan onderstaand adres.

 • Wij kunnen uiteraard de zending voor je ophalen. De kosten van de vervoerder (€ 150,-) worden dan aan je doorberekend. 

 • We raden je aan ervoor te zorgen dat je in het bezit bent van een afgiftebewijs, een bewijs van ter post bezorging of een vergelijkbaar document. 

Retouradres:

Buitenhandel BV
Giessenzoom 15
3371GJ Hardinxveld-Giessendam
Nederland

14 dagen voor crediteren

 • Wij zullen het verschuldigde orderbedrag zo snel mogelijk terugstorten, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de koopovereenkomst. 

 • Je krijgt het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd.

 • Enkel de kosten voor retour van jou thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. 

 • Bij eventuele schade, een retour van een onvolledig of gebruikt artikel of een ongefrankeerde zending, kunnen er kosten in rekening gebracht worden. Indien er onnodige schade aan het product is ontstaan, is het mogelijk dat er waardevermindering in rekening wordt gebracht. 

 • Als producten worden geretourneerd en je komt onder het franco bedrag van gratis levering, worden de verzendkosten alsnog berekend. 

RETOURFORMULIER

Maak gebruik van het formulier om een retour aan te geven.

Voor het ontbinden van uw koopovereenkomst kun je ook gebruikmaken van het Europese modelformulier voor herroeping. Je kunt dit formulier hier downloaden.

Kan ik ook gebruik maken van mijn herroepingsrecht als ik gebruik heb gemaakt van een financieringsovereenkomst?

In het kort: Ja! 

Wanneer de verkoper het product heeft gefinancierd, bijvoorbeeld door het verstrekken van een lening, wordt de financieringsovereenkomst automatisch ontbonden als de consument gebruikmaakt van het herroepingsrecht.

Let op!
Geen retour mogelijk…

Na 14 dagen 

Wanneer je geleverde artikelen na afloop van de zichttermijn niet
aangemeld hebt voor herroeping, is de koopovereenkomst definitief. Na de periode van 14 dagen is de aankoop niet meer zonder reden te annuleren.

Bij verwerking 

Indien u het volledige aankoopbedrag terugwenst dienen de artikelen in originele staat en onbeschadigd geretourneerd te worden. Hierom attenderen wij u erop voorzichtig met de bestelde producten om te gaan. Mocht er schade ontstaan, dan is de consument aansprakelijk voor de waardevermindering. 

Bij maatwerk

Je kunt een artikel in geen geval terug sturen wanneer sprake is van maatwerk en bederfelijke producten. 

Europees modelformulier

Voor het ontbinden van uw koopovereenkomst kun je ook gebruikmaken van het Europese modelformulier voor herroeping. Je kunt dit formulier hier downloaden.