U heeft de mogelijkheid om uw producten binnen een bepaald zichttermijn retour te sturen. Op deze pagina leest u over hoe dit in zijn werk gaat.

Let op!

U kunt een artikel in geen geval terugsturen wanneer sprake is van de volgende situatie:
- Alleen maatwerk en bederfelijke producten.

Bij eventuele schade, een retour van een onvolledig of gebruikt artikel of een ongefrankeerde zending, kunnen wij u kosten in rekening brengen. Indien er onnodige schade aan het product is ontstaan, dan kunnen wij waardevermindering in rekening brengen

Aangeven als retour

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@buitenhandel.nl.

Voor het ontbinden van uw koopovereenkomst kunt u gebruikmaken van het Europese modelformulier voor herroeping. U kunt dit formulier hier downloaden.

Retour zenden

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan Buitenhandel geretourneerd worden. Wij zullen vervolgens het verschuldige orderbedrag zo snel mogelijk terugstorten, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de koopovereenkomst. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Wij raden u bovendien aan ervoor te zorgen dat u in het bezit bent van een afgiftebewijs, een bewijs van ter post bezorging of een vergelijkbaar document. Wij kunnen uiteraard de zending voor u ophalen. De kosten van de vervoerder worden dan aan u doorberekend. Dit bedrag kan varrieren van 10 - 100 euro voor een groot pallet.

Zichttermijn

Wanneer u geleverde artikelen na afloop van de zichttermijn niet aan Buitenhandel.nl heeft teruggezonden is de koopovereenkomst definitief. Na de periode van 14 dagen kunt u uw aankoop niet meer zonder reden annuleren.