Klantenservice

Garantie

Buitenhandel biedt op al haar producten wettelijke garantie, wat inhoudt dat een product datgene is of moet doen wat je als consument in alle redelijkheid mag verwachten.

hello banner background image

Naast de standaard fabrieksgarantie zit er op al onze producten een wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Op de door Buitenhandel.nl geleverde artikelen wordt een garantie gegeven conform de door de fabrikant afgegeven garantie dan wel een garantie voor de looptijd van minimaal 1 jaar (indien de garantie langer is wordt dit per product aangegeven). Onze en de fabrieksgarantie doen geen afbreuk aan de wettelijke garantie waar de consument recht op heeft. 

De juiste verwerking van tuinhout voorkomt vroegtijdige problemen. Bij twijfel dient u zelf een bouwkundig en/of montage expert in te schakelen.

Het advies is om tuinhout na de levering zo snel mogelijk, of het liefst meteen te verwerken. Bij opslag waarbij het hout wordt blootgesteld aan zon en regen bestaat er kans op (extreme) werking van het hout, denk daarbij aan het kromtrekken van het product.

Om de garantie te behouden dient u bij uw projecten (zoals overkappingen, vlonders, beschoeiingen en blokhutten) uitsluitend materialen van Buitenhandel.nl te gebruiken.

Uw garantie vervalt indien u artikelen toepast op een wijze waarvoor deze niet bedoeld zijn en bij normale slijtage (vergrijzing van hout door UV straling, of slijtage van vlonderplanken)

Onze artikelen zijn bedoeld voor de particuliere markt en niet voor industriële toepassingen.

U kunt geen beroep doen op de garantie wanneer de schade is ontstaan als gevolg van oneigenlijk gebruik, onjuiste montage of wanneer zonder toestemming van ons het product bewerkt is voor een andere toepassing.

U bent ook ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor berekeningen omtrent draagconstructies. Schade als gevolg van verzakking (ook na langere tijd) door onjuiste of geen fundering toe te passen valt ten alle tijden niet onder de garantie.
Wij adviseren daarom te allen tijde een bodemspecialist of uw gemeente te raadplegen voordat u gaat beginnen aan het project.
Ook het oxideren van ijzerwaren valt buiten de garantie.
Tevens valt weer schade, waaronder ook stormschade valt, buiten de garantie.

De garantietermijn gaat in op de dag van aankoop. Bewaar daarom altijd de factuur. Eventuele bijkomende kosten of kosten voor montage of demontage worden niet door Buitenhandel.nl vergoed. 

Geleverde producten kunnen natuurproducten betreffen. Deze natuurproducten zijn onderhevig aan weersinvloeden en kunnen daardoor onder andere scheuren, barsten, kwasten en verkleuringen vertonen.

De specificaties voor afwijkingen die buiten de garantietermijn vallen staan op deze pagina;

Heb je nog vragen?

Onze specialisten helpen je graag!

085 888 3720

wachttijd 15 minuten