Onze houtsoorten

Thermowood

Ga terug naar Onze Houtsoorten
hello banner background image

Ons assortiment

Eigenschappen

Over Thermowood…

Thermisch gemodificeerd is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van houtverduurzaming. Tijdens deze behandeling wordt een hogere duurzaamheidsklasse gerealiseerd, zonder toepassing van chemische middelen. Het is dus een zeer milieubewuste optie! Het voordeel van deze behandeling is bovendien dat ongedierte, schimmels en vocht worden verwijderd. Daarnaast wordt het hout door de warmtebehandeling zodanig gemodificeerd dat het geen voedingsbodem meer vormt voor potentiële schimmels en insecten. Hierdoor kan extra lang van het hout worden genoten! 

Duurzaamheid

Bij het hitte proces van thermowood worden geen chemische stoffen gebruiken, dus het is een verantwoorde vorm van verduurzamen. Bij thermisch verduurzaamd hout, zoals grenenhout en vurenhout, stijgt de duurzaamheidsklasse van 4 naar 2. Dit betekent dat thermowood een levensduur van circa 20 jaar heeft. Daarnaast zijn er andere houtsoorten, zoals Ayous, wat van duurzaamheidsklasse 5 naar 2 gaat.

Aan de slag
met Thermowood

Toepassing

Thermowood is geschikt voor veel verschillende toepassingen waaronder gevelbekleding, schuttingen en terrassen.

Thermowood Vuren

Eén van de varianten die bij ons verkrijgbaar is, is Thermowood dat vervaardigd is uit Vuren. Thermowood van Vuren is behandeld zonder chemische toevoegingen, dat door een thermische behandeling duurzaam gemaakt wordt. Thermowood Vuren is substantieel voordeliger in prijs. Door de karakteristieke kwasten wat rustieker en niet zo hard en duurzaam als Thermowood Essen. Thermowood Vuren is het ideale compromis tussen prijs en lange levensduur. Bij juiste montage en inachtneming van het juiste onderhoud, heb je vele jaren plezier van je terras of gevelbekleding.

Specificaties

Duurzaamheid Klasse I - II
Prijsklasse €€
Kleur Afhankelijk van de houtsoort