Onze houtsoorten

Robinia

Ga terug naar Onze Houtsoorten
hello banner background image

Ons assortiment

Eigenschappen

Over Robinia…

Robinia is een houtsoort die afkomstig is, van zoals je zou verwachten, de robinia. Robinia wordt ook wel Europees hardhout genoemd. De houtsoort valt onder duurzaam geteeld hardhout en heeft een zeer hoge weerstand tegen insecten en en houtrot. Robinia valt in duurzaamheidsklasse 1 en is dus ongelofelijk duurzaam, het is zelfs de meest duurzame houtsoort die in ons klimaat kan groeien. Tijdens de groei ontstaan weinig lange stammen, waardoor het moeilijk is om grote lengtes te vinden in de markt. Het hout is zeer populair door de relatief lage prijs en de uitstekende duurzaamheid. 

Duurzaamheid

Robinia staat bekend als één van de duurzaamste houtsoorten van Europa. Zo heeft dit hout een levensduur van zo’n 20 tot 25 jaar.

Aan de slag
met Robinia

Toepassing

Wij zijn een groot fan van robinia als toepassing voor een duikelrek. Op deze manier krijgt het toestel een unieke uitstraling die schitterend past binnen vrijwel elke tuin. Het hout is ook zeer geschikt voor tuinmeubelen, zoals picknicktafels. Verder is Robinia een uitstekende keuze voor beschoeiingen, hekwerken en palen. 

Verwerking

Let er bij het verwerken van Robinia op dat de kern van het hout over een giftige substantie beschikt en eventueel hoofdpijn/misselijkheid kan veroorzaken. Houd het hout dus buiten bereik van dieren en kinderen tijdens het verwerken. Na verwerking van het hout, verdwijnen de mogelijke effecten. 

Specificaties

Duurzaamheid Klasse I - II
Prijsklasse €€
Kleur licht geelgroen tot bruingroen, die na blootstelling aan licht goudbruin wordt
Draad Meestal recht
Botanische naam Robinia pseudoacacia L.
Familie Leguminosae (Papilionaceae)