thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de Buitenhandel Laagste Prijs Garantie

Dakbeschot douglas geschaafd, 1.8 x 14.5 x 300 cm

thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de Buitenhandel Laagste Prijs Garantie
Artikelomschrijving
Dakbeschot douglas geschaafd, 1.8 x 14.5 x 300 cm
SKU nummers: TH16.18145

Deze duurzame douglas planken zijn een van de meest gekochte planken in ons assortiment! Maak van deze planken een mooi dak of strakke wand in uw overkapping.

 

Omschrijving

Op zoek naar de beste kwaliteit planken voor uw project? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Onze glad geschaafd dakbeschot is geschikt voor een mooi dak of strakke wand in uw overkapping. De planken zijn glad geschaafd, gedroogd en kernvrij gezaagd waardoor de kans op scheuren veel kleiner is. Doordat de planken gedroogd zijn, hebben deze planken relatief weinig werking en zijn deze goed te monteren. De planken schuiven gemakkelijk in elkaar door middel van het mes- en groef profiel.

 

Houtsoort

Wij zijn groot fan van deze houtsoort. Douglas laat zich namelijk erg makkelijk verwerken en heeft een prachtige uitstraling. Het hout komt uit Europa en heeft onbehandeld een verwachte levensduur van 15 jaar. De duurzaamheid heeft deze houtsoort te danken aan de hoge concentratie hars die zich in het hout bevindt, waardoor het bescherming biedt van binnenuit. Net als bij larikshout kunnen er in het hout noesten en kwasten voorkomen. Blank douglashout heeft van nature een roze/gele kleur en vergrijst mooi. Ook tijdens het vergrijzen blijft de mooie ‘vlam’ in het hout behouden.

 

Montage

De werkende breedte van dit douglas dakbeschot is 18 cm. Het is belangrijk om er bij de montage voor te zorgen dat het hout ruimte heeft om uit te zetten en te krimpen. Wij raden aan om voor het schroeven voor te boren, of schroeven te gebruiken met een boorpunt. Monteer steeds met 2 schroeven van 4x40 of 4x50 mm op uw balken. Eventueel ook te gebruiken als verticale wandplank voor een overdekte binnenzijde van een overkapping. Zorg dan voor een raamwerk van horizontale balken om de 40cm. 

 

Onderhoud

Deze planken hebben onbehandeld een verwachte levensduur van 15 jaar.  Onbehandeld zal de plank vergrijzen, maar ook tijdens het vergrijzen blijft de mooie ‘vlam’ in het hout behouden. Wilt u de originele kleur behouden en de levensduur verlengen? Behandel de planken dan met Remmers HK lazuur douglas. Behandeling met HK Lazuur beschermt het hout op natuurlijke wijze tegen vocht, UV, schimmelaantasting, wespenaantasting, schimmels en algen.

Specificaties

  • Lengte: 3000 mm
  • Dikte: 18 mm
  • Breedte: 145 mm
  • Werkende breedte: 135 mm
  • Houtsoort: Douglas
  • Afwerking: Geschaafd
  • Verduurzaming: Onbehandeld
  • Type: Plank
  • Profiel: Veilingdeel met mes en groef
  • Levensduur: 10-15 jaar
#buitengewoongenieten
Experience Center
Bezoek ons Experience Center >

Meer dan 10.000 m2 “Buitengewoon Genieten”

Specificaties
Algemeen
ID
1584
EAN
7444734776764
Type
Dakbeschot
Type hout
Zachthout
Houtsoort
Douglas
Afwerking
Geschaafd
Verduurzaming
Onbehandeld
Werkende breedte
135 mm
Keurmerk
EUTR
Dimensies & Maten
Dikte mm
18 mm
Lengte mm
3000 mm
Breedte mm
145 mm
Vergelijk met soortgelijke producten